A kölcsönzött autóban találtam rá a székhelyszolgáltatásra

Egy autóvásárlási projekt kellős közepén vagyok éppen. Meghirdettem az autómat, hogy mire kiválasztom az új modellt, amit meg szeretnék majd venni hó végén, addigra legyen jelentkező a mostani kocsimra. Nagy meglepetésemre pár nap alatt ketten is jelentkeztek, így a vártnál egy héttel korábban kelt el a kocsim. Most éppen autó nélkül vagyok, ami nem szerencsés, de igyekszem megoldani tömegközlekedéssel. A minap viszont eljutottam odáig, hogy fel kellett keresnem egy autókölcsönzőt, mert sehogy sem tudtam megoldani az utazást. Találtam is egyet, béreltem egy kis kocsit és útnak is indultam.

Amint kinyitottam a kesztyűtartót, hogy eltegyem a tárcámat megpillantottam egy post it-et, rajta pár szóval: ipa mentes székhely Újlengyel. Kedvelem a rejtélyeket és nagyon kíváncsi ember vagyok, így nem hagyott nyugodni, hogy vajon mi lehet ez az ipa mentes székhely Újlengyel. Fúrta az oldalam a kíváncsiság. Szeretem magam megoldani az ilyen kis feladványokat az internet használata nélkül, de erre sajnos nem jöttem rá és szűkös volt az időm is. Így rákerestem és találtam is egy honlapot, a szekhelyszolgaltatas24.hu-t.

Ez egy székhelyszolgáltatással foglalkozó cég, akik több mint 10 éve segítik kitartóan a vállalkozók és cégek életét. A cég rendkívül komoly pénzügyi stabilitással rendelkezik, amelyre a legnagyobb cégminősítő, a Bisnode AA- minősítést adott. Ez egy kiemelkedő eredmény, amelyre sok cég áhítattal vágyik.

Meglepve olvastam, hogy Pest megyében vannak olyan települések, ahol nincs iparűzési adó. Ilyen település Újlengyel is, amiről személy szerint még sosem hallottam, pedig egész életemben Pest megyében éltem. Így ez a kis falu rendkívül stabil önkormányzattal rendelkezik, valamint kifejezetten alkalmas adóoptimalizálásra ez a hely.

Kíváncsi voltam továbbá, hogyan is működik ez a teljes körű székhelymenedzsment az iparűzési adó mentes Újlengyelben. Ennek a fontos elemei például, hogy jól látható cégtáblát helyeznek ki cégnévvel együtt, így a cégbíróság nem indít eljárást és nem tudja elrendelni a cég adószámának törlését sem. Ide tartozik még az összes hivatalos és nem hivatalos levél átvétele is, valamint a levelek szkennelése, majd eljuttatása a cégtulajdonosnak vagy az erre illetékes megbízottnak. A leveleket továbbá emailben is továbbítják és havonta egyszer az összes összegyűjtött levelet postán is elküldik. Ezt sajnálatos módon sok szolgáltató nem teszi meg még külön kérésre sem. Ezeken felül a székhelyre érkezett hatóságokat korrekt módon fogadják, mint például a NAV-ot, így az esetleges kényszerintézkedéseket is tűrik. Ami pedig hab a tortán, hogy az újlengyeli székhelyen biztosítanak tárgyalótermet is a cégek és vállalkozások számára, havi egy alkalommal díjmentesen. Ez egészen jól hangzik, hiszen egyre drágább bérelni tárgyalótermeket akár már 1-2 órára is. Mindezt természetesen úgy végzik, hogy minden jogszabályt és törvényt teljes mértékben betartanak. Ez egy rendkívüli módon szabályszerűen működő, megbízható cég.

Megcsillagoztam ezt a székhelyszolgáltatással foglalkozó oldalt, mert hiszem, hogy nem véletlen találtam erre rá. Igaz nekem nincs még csak induló vállalkozásom sem, de ki tudja mit hozhat a jövő. Nem árt tisztában lenni ezekkel a lehetőségekkel. Így előre is hálás vagyok annak, aki előttem bérelte ki ezt az autót és felejtette itt a jegyzetpapírját.