Egy kis nosztalgia a cégem alapításával kapcsolatban

Most egy kicsit nosztalgiázni fogok arról, hogy milyen is volt az, amikor megalapítottam az első két cégemet. Ez egy nagyon fontos időszak volt számomra, tele izgalommal és persze némi aggodalommal és kétséggel is.

Az egyik legfontosabb téma a cégalapításkor szerintem a cégalapítás költségei. Ezeket az információkat naprakészen meg lehet találni annál a cégnél, akik segítettek nekem a cégalapításban, őket bátran tudom ajánlani akár csak cégalapításról van szó, akár székhely szolgáltatást szeretne valaki igénybe venni. Ez pedig a topcegalapitas.eu. Az oldalukon minden évben frissítik a cégalapítás költségeinek a díjait, így mindig a legfrissebb információkat lehet látni azzal kapcsolatban, hogy milyen költségekre kell felkészülnie annak, aki céget, kft-t vagy bt-t szeretne alapítani.

Nagy vonalakban, ami nekem volt, az az egyik cégemnél a székely szolgáltatásnak a díja, mivel én ezt igénybe vettem náluk, így ennél a cégemnél a cégalapítás ingyenes volt, az autókölcsönzéssel foglalkozó cégemnél székhely szolgáltatás nélkül csak a cégalapítást vettem igénybe. Ebben az esetben van egy fix cégalapítási díj, ami néhány éve is nagyon kedvező volt, de megnéztem most is az oldalukat, és továbbra is nagyon kedvezményes áron nyújtják a szolgáltatásikat. Én azóta is kapcsolatban vagyok velük. Nagyon elégedett vagyok a szolgáltatásukkal. Ha náluk van igénybe véve a székhely szolgáltatás, akkor csak a székhely szolgáltatással kapcsolatos díjak merülnek fel, aminek van egy egyszeri, féléves díja, és ezt befizetve minden székhely szolgáltatással kapcsolatos teendőt átvállalnak. Egyébként a féléves díj befizetésével nem fél évre nyújtják a szolgáltatás, hanem 6+1 hónapra, mivel a hetedik hónapot ajándékba adják.

Azt is tőlük tudtam meg, hogy a cégalapításnak nincs illetéke, valamint közzétételi díj befizetésére sincs szükség. Ami egy kisebb tétel, az a cégalapításhoz szükséges tulajdoni lap lekérdezésénél merül még fel, de alapvetően az egész költség csak néhány tízezer forintot jelent. Így már nem is tűnnek olyan magasnak a cégalapítás költségei, igaz?

Az autókereskedést saját székhellyel hoztuk létre, így ez kevesebb, mint 20 ezer forintba kerül, illetve a másik vállalkozásomnál már igénybe vettem a székely szolgáltatást, így itt nem kellett cégalapítási díjat fizetni. A székhely szolgáltatást biztosító csomagok már magukba foglalják az ingyen kft. alapítást ügyvéddel.

Ha valaki nem szeret hivatalos ügyeket intézni, vagy nem annyira jártas ebben a területben, akkor szívesen és örömmel ajánlom ezt az irodát, akik nekem is nagy segítségemre voltak a kezdet kezdetén. A profizmus garantált.