Hasznos illóolaj egy autókölcsönzőben is: a citromfű illóolaj jótékony hatása

Nincsenek könnyű helyzetben az autóbérléssel foglalkozó vállalkozások sem a mostani időszakban. Nagyot fordult a piac, másra és másképp van igénye az embereknek és ezt nem mindenki tudta abban a tempóban lekövetni, mint amilyen roham léptékben változott. Az utóbbi időszak tényleg rengeteg megpróbáltatást hozott és hoz a mai napig. Akiknek viszont sikerült és sikerül átvészelni ezt az időszakot, azoknak mindent meg kell tenni azért, hogy megtartsák és elnyerjék az utasközönség bizalmát. Ezek egészen apró dolgok is lehetnek, most például a higiéniára vonatkozólag – érthető módon. Különös figyelmet kell fordítania fertőtlenítésre és a tisztaságra. Erre persze vannak speciális módszerek, amik nagyon elterjedtek manapság, de vannak olyan természetes praktikák is, amik amellett, hogy ugyanolyan hatékonyak, még esetleg olyan kellemes mellékhatásokkal is járhatnak, mint a jó illat, vagy a stresszoldás.

Egy ilyen természetes fertőtlenítő anyag többek között a citromfű illóolaj, vagy latin, tudományos nevén a Melissa officinalis olaj. Ez azért zseniálisan jó dolog, mert egyrészt nagyon kellemes illata van, másrészt tényleg rendkívül hatásosan pusztítja el a különböző mikroorganizmusokat, gombákat és vírusokat. Ennek pedig a mostani időszakban azt hiszem nem kell mondanom, hogy mennyire kiemelkedő jelentősége van.

A citromfűből készülő, 100%-os tisztaságú illóolajat a Humanity Áruházból szoktam rendelni, egészen pontosan a humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalról. Itt a 10 ml-es kiszerelést 1010 forintért lehet megvásárolni, ez pedig egy átlagos felhasználásnál elég sokáig kitart.

A citromfű illóolajat egyébként a citromfű virágzó szárából készítik, vízgőz- vagy gőzdesztilláció segítségével. Ez azonban nem túl hatékony dolog, mert csupán 0,01-0,8% között mozog az illóolajhozam, viszont mindenképpen megéri a munkát, hiszen a végtermék egy sokszínű és népszerű szer.

A hétköznapi fertőtlenítő hatása mellett olyan remek élettani hatásai is vannak – aminek szintén utána lehet olvasni a humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalon -, mint például a magas vérnyomás csökkentése. Sajnos népbetegségről beszélünk, hogyha a magas vérnyomásról van szó itthon, ezért egy olyan illóolaj ismerete, aminek a használatától ez csökkenhet, szerintem kincset ér. Emellett nagyon sokaknak megborította a bioritmusát a mostani helyzet, ez pedig könnyedén hozza maga után azt is, hogy alvászavarral, álmatlansággal küzdenek. Számukra is az a remek hírem van, hogy a citromfűből készített, 100%-osan természetes illóolaj ezekre az esetekre is tökéletes, mert rendkívül erős nyugtató hatása van. Oldja a feszültséget, a stresszt, egyszerűen tökéletes ezeknek a szorongásból származtatható problémáknak az orvosolására.

A citromfű illóolajat gyakran szokták elegyíteni más illóolajokkal azért, hogy a kombinált hatóanyagnak méginkább jótékony hatása legyen a viccesen fogalmazva „fogyasztónak”. Így például gyakran használják együtt levendulával, ilang-ilanggal, gerániummal és narancsvirággal is. Ezek mind-mind csak felturbózzák az egyébként is szuper hatékonyságot, maguk a természet kis csodái.

Azt gondolom, hogyha ezeket a természetes anyagokat nagyobb előszeretettel használják 1-1 autókölcsönzőben is, akkor az az ilyen beállítottságú ügyfeleknél egyből be fog rögzülni és majd szívesebben választják ezeket a szolgáltatókat. Én legalábbis szívesebben választanám, de addig is, amíg nincs ilyesmire szükségem, azt hiszem rendelék még a citromfű illóolajból a humanityaruhaz.hu/termek/citromfu_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalról, a Humanity Áruház webshopjából.