Örülök, hogy segíthettem az autókölcsönzősnek

Nem szoktam sűrűn autót bérelni, de van, amikor az embernek szüksége van rá és éppen nincs más megoldás. Sokáig ódzkodtam tőle, de ha éppen vészhelyzet van, akkor nincs más megoldás.

A múlt hónapban történt, hogy reggel szokás szerint rohanásban voltam egy tárgyalásra. Amikor lementem az autóhoz és próbáltam beindítani, akkor persze nem indult. Már megpróbáltam mindent, átnéztem amit csak tudtam, de semmi. Semmit sem akart csinálni.

Ekkor eszembe jutott, hogy a szomszéd utcában nyílt egy autókölcsönző, megpróbálom azt. Nagyon kedvesen és segítőkészen fogadtak, elmondtam, hogy sürgősen autóra van szükségem, mert ez enyém nem indul.

Meg is beszéltünk mindent, kitöltöttük az adatokat a rendszerben majd, amikor ki akarta nyomtatni a papírokat, akkor a nyomtató nem működött, vagyis kifogyott a festék. Nevettünk egy jót, hogy ez egy ilyen nap.

Aztán ajánlottam neki a https://nyomtatoalkatresz.hu/toner oldalt, ahonnan mi is rendszeresen rendeljük az irodába a tonereket és patronokat. Még sohasem hallott erről a cégről, de bevallom én sem. Viszont az irodában, már hosszú ideje tőlük rendelnek mindent, abszolút bevált és én is tapasztaltam, mindig van toner a raktáron és meg is kapjuk 1-2 napon belül.

Láttam, hogy az autókölcsönzőben is ugyanolyan HP típusú nyomtató van, mint amilyen a mi irodánkban. Mind a ketten nagyon meg vagyunk elégedve vele. El is kezdtünk kicsit beszélgetni erről a márkáról, hiszen nem mindegy, hogy az adott nyomtatóhoz milyen tonert választunk.

De hogyan válasszunk? A HP nyomtatóknak millió típusa létezik. Lehet akár olyan hosszú neve, mint például HP LaserJet Pro MFP M125a. De ebből a hosszú névből mi, mit is jelent? A HP Lserjet Pro mindig az adott sorozatot jelöli, ami alá többféle nyomtató tartozik. Az MFP azt jelenti, hogy a nyomtató multifunkciós és végezetül az M125a jelzi a pontos típust. A típus jelölés mögött még lehetnek további betűk vagy jelzések, amik nem a konkrét tonert jelentik, hanem egyéb információt hordoznak. Például, a W azt jelenti, hogy wifis, az N azt, hogy hálózati, a D azt, hogy a nyomtató tud kétoldalasan nyomtatni, az F pedig azt jelenti, hogy faxos a gép.

Az sem mindegy, hogy az adott nyomtatóhoz normál vagy nagy kapacitású toner való. Ezt mindig érdemes előre tudni. Vannak olyan nyomtatók, amikhez csak a normál kapacitású toner csatlakoztatható, de vannak olyanok, amikhez a normál és a nagy kapacitású is tökéletesen passzol. A pontos beazonosításhoz még további jelöléseket találunk a tonerkazettákon. Az A betű jelöli a normál, míg az X betű a nagy kapacitást. Ezt mindig érdemes pontosan megfigyelni. A D betű a dupla csomagot jelenti vagyis, hogy két azonos toner található a csomagban és, ha AM jelzéssel találkozunk, akkor pedig multipackot vásárolhatunk.

Miután ezt jól kiveséztük az eladóval, így ő is jóval tájékozottabb lett a tonerek terén. Segítettem neki a https://nyomtatoalkatresz.hu/toner oldalon eligazodni vagyis, majd a kiválasztott terméket berakta a kosárba, kifizette és már csak 1-2 napot kellett várni az ingyenes kiszállításra. Nagyon megköszönte, mert így megkönnyítettem a napját.