Őszi szüneti vonatozás és a vízszerelő

Mindkét nagyszülő vidéken lakik, messze tőlünk. Általában hosszú hétvégén vagy iskolai szünetekben szoktuk őket meglátogatni, és természetesen autóval járunk. Elég vicces ezt így leírni, hogy természetesen, de pár éve volt egy őszi szünet, mikor az autónk épp az éves szervizelésen és műszaki vizsgán állt a szerelőnél. Férjem próbálta átszervezni, egyezkedni a szerelővel, de nem sikerült. Gondoltuk annyira nagyok már a gyerekek, hogy simán megjárjuk vonattal az utat.

 Sikerült időben indulni, nem késtük le az induló vonatot. Azonban már a budapesti csatlakozáshoz késve érkezett a mi vonatunk, így várakoznunk kellett a következő vonatra. Hazafelé pedig hatalmas kerülőt kellett tennünk, ugyancsak a vonatok késése miatt.

Megfogadtuk ezen az őszi szüneten, hogy többé nem vonatozunk, ha ilyen adódik, inkább kölcsönzünk autót.

Az őszi szünet után komoly teendőink voltak. A korábban kötött lakástakarékunk lejárt és szeretnék otthon pár dolgot megcsináltatni. Elkezdtem hozzá szakembert keresni. Van egy mosókonyhánk, de egy szinttel lejjebb szeretném tetetni, hogy a helyén egy zuhanyzónk legyen. Nem érzem nagy munkának, nekünk viszont nagyon nagy segítség volna a hétköznapokban. Korábban volt egy nagyon jó vízvezetékszerelőnk, de ő elköltözött, így muszáj újat keresnem. A szomszédomat kérdeztem, azt monda a városban ők sem találtak olyan szakembert, aki rövidebb időn belül munkát tudna vállalni. Ők Budapestről hívtak szerelőt. Gondoltam, a Google a barátom, így hát rákerestem: vízszerelő budapest.

Az első oldal egy nagyon megbízhatónak tűnő weboldal volt, www.topvizgazfutesszerelo.hu. A Topvízgázfűtésszerelő egy budapesti cég. Tetszett az oldal, nagyon profi volt, kellemes színeket használt és jó volt az elrendezése. Abszolút pozitív kisugárzása volt.

Az oldalon rengeteg hasznos információ volt.  A vízszerelő budapest számtalan dologban tud segítségünkre lenni. Nem csak a vízvezetékek és vízcsövek cseréjében, javításában, hanem a háztartási gépek és készülékek szakszerű bekötésénél is számíthatunk rájuk.

Persze, ha az ember építkezik vagy felújít, akkor egyértelmű, hogy egy vízszerelőt fogad. Ilyenkor a mosdó, kád, zuhanyzó beépítése mellett akár a komplett vízvezetés kiépítést is el tudják végezni.
A dugulások elhárításához is kihívható a vízszerelő budapest, de akár az időszakos nyári munkák előtt, a kerti csapoknál is segítenek.

Az oldaluk olvasása során egyértelművé vált, hogy a vízszerelő budapest céget fogom kihívni, mert garanciát vállalnak a munkájukra, ami nekem elég nagy megnyugvást jelent.

A minap a mosógépünk fura hangot adott ki centrifugálás közben. A szerelő nem jön ki házhoz, hanem az udvarában javítja a gépeket. Aminek nagy előnye, hogy mindig magasnyomású mosóval ki is takarítja őket. Szóval le kellett szerelni a csapról, hogy kocsiba rakjuk és elvigyük. Igen ám, de a csap meg se mozdult! A férjem megpróbálta lecsavarni, de annyira összeszorult, hogy sehogy sem tudta szétcsavarni. A másik szomszédunk egy idősebb úr, aki számos munkát magának megcsinál és mindenáron próbált segítségünkre lenni. Rengeteg szerszáma van, amivel biztosan előbb vagy utóbb szétcsavarnánk. Azonban aggódtunk rajta, ha balul sül el, napokra is el kellhet zárnunk a vizet, mire egy szerelőt lelnék.

Nem mindig az a legjobb megoldás, ha magunk csináljuk. Pláne, hogy a vízszerelést jobb, ha képzett, gyakorlott szakemberre bízzuk.

A vízszerelő budapest még számlát is tud adni, így talán a lakástakarék felhasználásánál még el is tudom számolni az átalakítás teljes költségeit.

Engem meggyőztek, Topvízgázfűtésszerelő! A weboldalukon még egy visszahívást kérő űrlap is van, így azon se kell aggódnom, hogy jókor hívom-e a szerelőt.

Remélem mihamarabb nekiláthatunk az átalakításnak.