Új munkát kaptam az autókölcsönzőben, ahol pokoli hőség van

Tavaly nyáron lementünk a haverokkal Horvátországba egy kiadós bulizós, strandolós hétre. Én még sosem jártam Európa ezen szegletén, ezért nagyon izgatottan vártam az utazást. Vonattal indultunk neki, aztán béreltünk egy autót a pályaudvarhoz közeli kölcsönzőből. Az alkalmazottak nagyon kedvesek voltak, és egy bakinak köszönhetően sokkal nagyobb autót kaptunk, mint amit eredetinek választottunk. Összekeverték a papírokat, és véletlenül odaadták másnak a mi kiszemeltünket. Cseppet sem bántuk, mert egy igazi fenevadat raktak alánk ugyanazért az árért. Egyetlen kellemetlenség ért minket a kölcsönző irodában, mégpedig az elviselhetetlen hőség. Alig tudtuk aláírni a papírokat, annyira ömlött rólunk a víz. Érdekes módon az alkalmazottakat cseppet sem zavarta a meleg, csak a turistákat, akik még nem szoktak hozzá a különleges időjáráshoz.

Az izzasztó, de sikeres kölcsönzés után bedobáltuk a cuccaink a csomagtartóba, és elindultunk a gyönyörű kékség felé. Úgy hasítottunk a fekete autóval, hogy majdnem felszakadt az aszfalt a kerekei alatt. A szálláshelyünkként szolgáló kempingbe érve egyből elismerő tekinteteket kaptunk, és kedves mosolyokat a hölgyektől. Hiába, egy szép kocsi még a legjegesebb szíveket is megdobogtatja.

Mesébe illő hetet töltöttünk a tengerparton. Mindenki feketére barnult, a pénztárcánk megcsappant, és több száz kilométert raktunk a kölcsönzött kocsiba, mert ellátogattunk a legkülönlegesebb helyekre. Annyira beleszerettünk az országba, hogy úgy döntöttünk kiköltözünk egy időre. A haverjaim már eleve olyan munkát végeznek, amit bárhonnan csinálhatnak, én pedig úgy döntöttem az autókölcsönzőnél próbálok szerencsét. Láttam egy hirdetést kitéve az irodában, ahol közösségi média marketing menedzser pozícióra kerestek szakember.

Hazafelé menet leadtuk a kocsit, én pedig bedobtam magam. Legnagyobb meglepetésemre habozás nélkül próbaidőre hívtak, egy héttel később hozzá is láthattam a munkához. Most már másfél hónapja ott dolgozom, és imádom a munkám. Egy bökkenő van csak, a hatalmas meleg. Jeleztem a főnökömnek, hogy nem bírom így a munkám végezni. Teljesen megértő volt, és hatalmas bocsánatkérések között megkért, hogy nézzek utána milyen légkondit lenne érdemes beépíteni, mert ők egyáltalán nem értenek a témához.

Elkezdtem keresgélni az interneten, és rátaláltam a klimaglobal.eu oldalára. Egy olyan cég, amely egyaránt foglalkozik klímaberendezésekkel és hőszivattyúkkal. Értékesítik, és telepítik is az eszközöket, tehát mindent megcsinálnak, amire egy ügyfélnek szüksége lehet. Segítenek kiválasztani a megfelelő eszközt, legyen szó hűtésről vagy fűtésről. Ha pedig megvan az tuti rendszerhez, akkor kiszállítják és beüzemelik nekünk. Munkájuk minőségét hosszú évek tapasztalata és őszinte elhivatottság jellemzi. Nem csak egy sima rendszert adnak el, hanem személyre szabottan azt, ami az adott helyen, az adott ügyfél igényeinek leginkább megfelel.

A klíma, és fűtésrendszerek világa egy olyan terület, ahol kiemelkedő fontossággal bír a szerzett tapasztalat. Ismerni a kell a technológiákat, és a különböző modelleket. A Klimaglobal csapata már bizonyított, aki náluk vásárol biztosan nem fog csalódni. Széles kínálatuknak köszönhetően bármilyen helyiségbe el tudják hozni a tökéletes hőmérsékletet. Lehet szó lakásokról, házakról vagy akár irodákról is, ők biztosan tudnak segíteni.

Tudjuk jól, hogy a modern elektromos eszközök világában, ami el tud romlani, az el is fog. A gagyi eszközökre ez triplán igaz, de a legminőségibb csúcsmodellek is beadhatják néha a derekuk. A klimaglobal.hu kínálatában inkább az utóbbi készülékek találhatók meg. Ha viszont valamilyen oknál fogva mégis úgy alakul, hogy elromlik a cucc, aggodalomra semmi ok, mert minden általuk forgalmazott termékre garanciát adnak.

Szóval ezek a srácok tényleg értenek a dolgukhoz. A piacon töltött több, mint 15 évük alatt megszámlálhatatlan mennyiségű elégedett ügyfelet szereztek, és még egyszer ennyi klímát és hőszivattyút szereltek be. Egy olyan szektorban állnak helyt, ahol óriási a verseny, nagy számú a konkurencia. Csak a legjobbak tudnak profitálón működni, azok, akik a legkiemelkedőbb technikusokat tudják szerződtetni, és igazi értéket adnak a pénzért cserébe.

Most, hogy ennyit papoltam a szakértelemről, lássuk a gyakorlatban miért nem elég, ha egy zöldfülű, tinglitangli klímás céget választunk. Először is a tökéletes hűtés, vagy fűtés eléréséhez meg kell találni a tökéletes méretet. Hiába veszed meg a csúcskategóriás berendezést, ha azt nem arra az űrtartalomra tervezték, amit hűtenie vagy fűtenie kell. Túl kicsi eszköz esetén maximális tempón fog pörögni a gép, falni fogja az áramot, és mégsem éri el azt a hőmérsékletet, amire szükség lenne. Túl nagy gépnél pedig a kihasználatlanság, és szintén a nagy energiafelhasználás fog gondot jelenteni. Csak egy méret elfogadható, az pedig a tökéletes méret.

A tökéletes méretű eszköz gyorsan felmelegíti, vagy lehűti a szobát. Mindezt úgy fogja csinálni, hogy nem pazarolja az energiát, csak annyit használ fel, amennyire a kiváló hőmérséklet eléréséhez szükség van. Az életideje pedig fényévekkel több lesz, mint egy olyan berendezésnek, ami nem illik az adott tér méretéhez, hiszen harmonikusan tud működni, pont úgy, ahogy tervezték.

Sajnos a Klimaglobal szakemberei csak Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében dolgoznak, de kapcsolati hálójuknak köszönhetően az ország többi részén is tudják ajánlani a legjobb szakembereket.

Azt már biztosan mindenki tudja, mi az a klíma. Egy zseniális eszköz, ami hideg levegőt fúj a szobába, és képes a legforróbb nyári napokon is mesésen hűvös kuckót varázsolni bármilyen szobából. A hőszivattyú viszont szerintem többségeteknek újdonság – én is a klimaglobal.eu weboldalát böngészve találkoztam vele először.

A hőszivattyú egy modern, környezettudatos megoldás, ami nagyon alacsony üzemeltetési költséggel operál. Képes fogyasztásra alkalmas melegvizet előállítani, belterületet fűteni, de meglepő módon akár hűtésre is használható. Az ehhez szükséges energiát a levegőből vagy a talajból nyeri. Egy beépített kompresszor keringteti a rendszert, és ezzel az energiával melegíti a belső fűtésrendszerben keringő vizet. Azok a változatok, amelyek hűtésre is képesek rendelkeznek egy belső egységgel. Ez beszívja a hőt, és a párát, majd a szabadban kifújja, létrehozva a kellemes, egyenletes hőmérsékletet a szobában.

Működésük alapján többféle hőszivattyút különböztethetünk meg. A talajkollektoros hőszivattyúk a földben helyezkednek el pár méter mélyen, és annak hőjét elszívva melegítik a vizet. A talajszondás szivattyúk ezeknél sokkal mélyebbre hatolnak, akár 200 méterig is. Ez több okból is jó. Egyrészt jobban ellenállnak a környezeti tényezőknek, mint például egy vihar. Másrészt pedig mivel sokkal mélyebben keringtetik a közvetítő közeget, sokkal több hőt el tudnak vonni az alsóbb talajrétegekből. Vannak kútvizes víz-víz hőszivattyúk, melyek kiszívják a talajvizet, majd újra visszaeresztik. Ezzel a folyamattal képesek hőt kivonni, és háztartási célra felhasználhatóvá tenni. A levegő-víz típusok a levegő hőjét használják fel, és vizet melegítenek, a levegő-levegő szivattyúk pedig ugyanezzel az elvvel működnek, annyi különbséggel, hogy egyből a szoba légterét fűtik.

A legdurvább az egészben, hogy akkor is működnek, ha kint izomból fagy és mínuszok vannak. Ez azonban már kő kemény fizika és kémia, amit én se értek, ezért nem mennék bele. Szerencsére a klimaglobal.eu szakemberei kenik vágják a témát, és bármilyen kérdésre boldogan válaszolnak. Mindenképp csekkold a weboldaluk!